John Stanmeyer – Signal

John Stanmeyer – Signal - for National Geopgraphic

Philippe Lopez - Typhoon Survivors

Philippe Lopez - Typhoon Survivors - for Agence France-Presse

Christian Ziegler - Bonobos - our unknown cousins

Christian Ziegler – Bonobos, our unknown cousins - for National Geopgraphic Magazine

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

LEZING AFRIKAFOTOGRAAF ADRI DE VISSER OP 26 FEBRUARI 2015

Natuurfotograaf Adri de Visser uit Harderwijk sluit op donderdag 26 februari de lezingencyclus rondom de World Press Photo Expositie Kampen af. De Visser is bekend van zijn overweldigende hommage aan de Afrikaanse natuur in het onlangs verschenen boek 'Africa Together'.

De Visser reisde jarenlang met een landrover door wildparken in Afrika. Dit leven tussen de panters, leeuwen, olifanten, giraffen en andere wilde dieren leverde hem een indrukwekkend oeuvre. Een bloemlezing verscheen onlangs in het indrukwekkende fotoboek 'Africa Together'.

Pic Adri de Visser

Lees meer...

DONDERDAG 12 FEBRUARI 2015 - WINNARES ZILVEREN CAMERA ILVY NJIOKIKTJIEN GEEFT LEZING IN KAMPEN

Fotografe Ilvy Njiokiktjien (30) geeft op donderdag 12 februari een lezing ter gelegenheid van de World Press Photo Expositie in Kampen. Zij won onlangs de Zilveren Camera in de serie 'cultuur&entertainment' voor haar fotoserie over hoe Nederlanders hun verjaardagen vieren. De Zilveren Camera is de belangrijkste prijs in de Nederlandse fotojournalistiek.

Ilvy verjaardag Sophie

Lees meer...

DONDERDAG 19 FEBRUARI 2015 - LEZING PIM RAS

Wereldkampioenschappen Voetbal 2014: Robin van Persie kopt in een stijlvolle zweefduik de bal in het net in de wedstrijd tegen Spanje. Sportfotograaf Pim Ras stond erbij en keek ernaar. Door zijn lens. De plaat die hij maakte, leverde hem onlangs de prestigieuze Zilveren Camera op in de categorie 'sport enkel'. 

Daar bleef het niet bij, want hij werd ook winnaar in de categorie 'sport serie' met zijn beeldverhaal over de prestaties van onze schaatsers tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji. Voer voor liefhebbers van sport en fotografie dus een absolute must: Pim Ras geeft op donderdag 19 februari een lezing in Kampen.

Hoewel sportfotograaf in hart en nieren, werd Ras bekend bij het grote publiek met de schokkende foto van Karst T. in zijn zwaarbeschadigde Suzuki Swift, die na de mislukte aanslag op de koninklijke familie tot stilstand kwam tegen 'De Naald' in Apeldoorn. Dit was Koninginnedag 2009. Ook hiervoor ontving hij destijds de Zilveren Camera.

Bij het grote publiek werd hij bekend door de schokkende foto van Karst T. in zijn zwaarbeschadigde Suzuki Swift, die na de mislukte aanslag op de koninklijke familie tot stilstand kwam tegen 'De Naald' in Apeldoorn. Dit was Koninginnedag 2009. De foto was van fotojournalist Pim Ras (1966).

Pic Pim Ras kopie

Lees meer...

DONDERDAG 5 FEBRUARI 2015 - LEZING CARLA KOGELMAN

World Press Photo-winnares Carla Kogelman kreeg de eerste prijs in de categorie 'Observed portraits'. Haar winnende fotoserie is in de expositie te zien. Het zijn sfeervolle zwart-wit-foto's van de Oostenrijkse zusjes Hannah en Alena. Ook maakte Carla een fotoboek over de Nederlandse dramaserie A'dam-E.V.A.

Pic WPP-winnares Carla Kogelman kopie 2

De zusjes Hannah en Alena leiden een zorgeloos leven op het Oostenrijkse platteland. Zij spelen de hoofdrol in de fotoserie 'Ich bin Waldviertel', waarmee Carla Kogelman de World Press Photo-wedstrijd won.

 

Lees meer...

[ARCHIEF] - Donderdag 20 februari 2014 - Lezing Ruben Smit

Donderdag 20 februari zal Ruben Smit, tijdens de World Press Photo expositie in de Buitenkerk in Kampen, een lezing geven over zijn natuurfotografie en zijn werk als regisseur van de film De Nieuwe Wildernis. Vanzelfsprekend geïllustreerd met zijn tot de verbeelding sprekende werk.

Lees meer...

[ARCHIEF] - Vrijdag 14 februari 2014 - Lezing Ruben Smit

Vrijdag 14 februari zal Ruben Smit, tijdens de World Press Photo expositie in de Buitenkerk in Kampen, een lezing geven over zijn natuurfotografie en zijn werk als regisseur van de film De Nieuwe Wildernis. Vanzelfsprekend geïllustreerd met zijn tot de verbeelding sprekende werk.

Lees meer...

[ARCHIEF] - Zaterdag 15 februari 2014 - Lezing Tom Daams

Zaterdag 15 februari zal Tom Daams, tijdens de World Press Photo expositie in de Buitenkerk in Kampen, een lezing geven over zijn werk als oorlogsfotograaf. Vanzelfsprekend geïllustreerd met zijn tot de verbeelding sprekende werk.

Lees meer...

[ARCHIEF] - Zaterdag 22 februari 2014 - Lezing Hans Bouma

Zaterdag 22 februari om 20:00 uur zal Hans Bouma, tijdens de World Press Photo expositie in de Buitenkerk in Kampen, een lezing geven over het belang van journalistieke en documentaire fotografie en het verband met geloven. Vanzelfsprekend geïllustreerd met tot de verbeelding sprekend werk.

Lees meer...

[ARCHIEF] - Vrijdag 28 februari 2014 - Lezing Klaas Jan van der Weij

Vrijdag 28 februari zal Klaas Jan van der Weij, tijdens de World Press Photo expositie in de Buitenkerk in Kampen, een lezing geven over zijn sportfotografie. Vanzelfsprekend geïllustreerd met zijn tot de verbeelding sprekende werk.

Lees meer...